ua en ru

У Держдумі РФ схвалили законопроект про спрощену видачу російського громадянства

У Держдумі РФ схвалили законопроект про спрощену видачу російського громадянства Фото: Держдума РФ

Так, планується скасувати вимогу про надання документа про вихід з іноземного громадянства

Комітет Державної думи Росії у справах національностей схвалив законопроект, який спрощує отримання російського громадянства для носіїв російської мови. Про це повідомляє "Лента.ру", посилаючись на першого заступника голови комітету Михайла Старшинова.

"Підтримали", - зазначив парламентар, відповідаючи на питання про підсумки розгляду документа на засіданні комітету.

Відзначається, що законопроект вніс на розгляд нижньої палати парламенту перший заступник голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, а його співавтором виступає у тому числі Наталія Поклонська.

Так, проектом пропонується віднести до категорії "носіїв російської мови" громадян, які народилися на території колишньої Російської імперії чи СРСР, а також тих, "хто має родичів по прямій висхідній лінії, які народилися в Росії".

Також передбачається скасувати вимогу про надання документа про вихід з громадянства іноземної держави, через який "процедури отримання посвідки на проживання і самого громадянства РФ поставлені в залежність від іноземних регламентів, від волюнтаризму іноземних чиновників".

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про тимчасове визнання "документів" так званих "Донецької/Луганської народних республік (ДНР/ЛНР).