ua en ru

Держдума РФ відкрила осінню сесію, яка стане завершальною в роботі нижньої палати парламенту п'ятого скликання

Державна дума відкрила осінню сесію, яка стане завершальною в роботі нижньої палати парламенту п'ятого скликання. Відкриваючи роботу палати, спікер Держдуми Борис Гризлов відзначив, що депутатам належить розглянути в ході осінньої сесії ряд пріоритетних законопроектів, одним з яких стане проект федерального бюджету на 2012 р. і плановий період 2013-2014 рр. При цьому він підкреслив, що у зв'язку зі складною ситуацією в економіці федеральний бюджет буде покликаний вирішити цілий ряд "невідкладних завдань". "Перш за все, нам належить забезпечити строге виконання соціальних зобов'язань, стимулювати інноваційне зростання, стійкий розвиток російських регіонів, а також безпеку громадян", - вказав Гризлов.
Він також зазначив, що депутати продовжать роботу над законодавчими ініціативами у сфері правоохорони і освіти. Серед інших пріоритетів спікер Держдуми також назвав законопроекти, що "створюють нові механізми для інвестицій, розробки і впровадження сучасних технологій, а також успішнішої роботи малих інноваційних підприємств при ВНЗ".
Раніше Гризлов повідомив, що в ході осінньої сесії Держдума розгляне більше 400 законопроектів, 78 з яких стануть пріоритетними.