ua en ru

Держдума РФ хоче узаконити публічну відмову від громадянства України

Держдума РФ хоче узаконити публічну відмову від громадянства України Фото: паспорт громадянина України (РБК-Україна)

Мешканцям України можуть дозволити публічно відмовитися від громадянства замість довідки про вихід

У Державній думі Російської Федерації (РФ) можуть узаконити публічну відмову від громадянства України. Про це повідомляє "Комерсант".

"До засідання комітету із законодавства 11 липня 2017 року повинна з'явитися поправка, яка дозволяє жителям України, які не можуть отримати довідку про вихід з громадянства цієї країни для вступу в громадянство РФ, офіційно публічно відмовлятися від нього", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в даний момент ведеться дискусія про порядок відмови від громадянства. Так, вирішують, чи має вона приносити до або після отримання паспорта громадянина РФ або документ видаватиметься під час "урочистої клятви".

Законопроект повинен бути розглянутий Держдумою в другому читанні 12 липня 2017 року. 4 липня комітет нижньої палати за законодавством розглянув підготовлений до другого читання текст з поправками: його доповнили нормою про складення присяги перед вступом в громадянство РФ (її також треба буде підписати).

Так, передбачалося, що тільки після цього МВС буде приймати рішення про видачу громадянства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військове командування РФ на Донбасі вилучає у російських військових і найманців документи, щоб приховати їхню участь у бойових діях.