ua en ru

Держдума прийняла закон про оподаткування нерухомості фізосіб у Криму

Держдума прийняла закон про оподаткування нерухомості фізосіб у Криму Фото: Держдума прийняла черговий закон по Криму (navalny.feldman)

При цьому "влада" Криму не має реєстру власників нерухомості на півострові з 2014 року

Державна Дума Росії ухвалила закон, який уточнює особливості оподаткування податком на майно фізичних осіб у Криму. Про це повідомляють РИА-Новости Крим.

Як повідомляється, прийняття закону було зумовлено тим, що так звані "влади" Криму не мають в своєму розпорядженні даних реєстру власників нерухомого майна на півострові після його анексії. Крім того, зазначений податок до 1 березня 2013 року з власників нерухомості в Криму не стягувався, тому окупанти просто не знають, яка база його обчислення.

Зараз у відношенні об'єктів оподаткування, права на які виникли до дня набрання чинності закону "Про державної реєстрації прав на нерухоме майно та угод з ним", податок на майно фізичних осіб обчислюється на підставі даних про власників вмісту, представлених в податкові органи до 1 березня 2013 року.

Нагадаємо, з жовтня 2014 року платники податків Криму і Севастополя у зв'язку з набранням чинності закону про створення в Криму вільної економічної зони прирівняні до нерезидентів.