ua en ru

Держдума має намір направити в уряд запит про повернення "зимового" ​​часу в РФ

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив, що готовий підписати депутатський запит в уряд РФ по обчисленню часу в Росії. Звернення депутатів буде підготовлено 24 або 25 грудня, розповів він в інтерв'ю телеканалу "Росія-1".

За словами спікера, в уряд буде направлено пропозицію повернутися до обчислення часу, що існувало до минулого року, тобто до повернення "зимового" часу (коли 27 жовтня в країні переводили стрілки годинника на годину назад).

У четвер, 20 грудня, Президент РФ Володимир Путін на прес-конференції підкреслив, що рішення про повернення "зимового часу" знаходиться в компетенції уряду. Раніше про те, що рішення про "переведення стрілок" буде приймати уряд, було оголошено у вересні 2012 року, коли депутати спробували внести законопроект про перехід на постійний "зимовий час".

За словами парламентаріїв, зокрема, голови парламентського комітету з охорони здоров'я Леоніда Калашникова (КПРФ), скасування зимового часу вкрай негативно позначилося на здоров'ї росіян. Саме це і називають основною причиною скасування однієї з реформ часів президентства Дмитра Медведєва.

Відзначимо, минулої зими українському парламенту пропонували відмовитися від осіннього переведення стрілок годинника на годину назад. Уряд пропонував зробити нинішній перехід на зимовий час в Україні останнім. Депутати це питання так і не вирішили.

Читайте також: Україна перейшла на зимовий час