ua en ru

У Держдепі стурбовані заявою про "Малоросію", але не вважають за потрібне її коментувати

У Держдепі стурбовані заявою про "Малоросію", але не вважають за потрібне її коментувати Фото: Хізер Ноєрт (Depatment of state)

Хізер Ноєрт повідомила, що в Держдепі чули про сьогоднішню заяву бойовиків про створення "Малоросії"

У Держдепартаменті Сполучених Штатів висловили стурбованість заявами проросійських бойовиків на Донбасі про створення "Малоросії", та водночас не вважають, що повинні якось коментувати таке. Про це заявила прес-секретар Держдепу Хізер Ноєрт на брифінгу у вівторок, 18 липня.

"Ту заяву, яку ми почули, що так звані сепаратисти хочуть нову державу, і ця нова держава буде замість України... Це, зрозуміло, непокоїть нас, але тут більше нема що коментувати", - сказала Ноєрт.

Нагадаємо, у вівторок, 18 липня, ватажок бойовиків так званої Донецької народної республіки заявив про створення "держави Малоросія".

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що заява про створення "Малоросії" покликана відвернути увагу від теми заручників на Донбасі.

"Чому саме зараз ці чергові шизофренічні заяви? Адже завтра Мінськ, чергові зустрічі, і там ОРДЛО потрібно відволікати увагу від теми заручників, теми безпеки. Тому до кінця липня повинні відбутися телефонні переговори в нормандському форматі - і Путіну потрібно піднімати ставки", - вважає Геращенко.