ua en ru

Держдепартамент: США ще не ухвалили рішення щодо надання КНДР продовольчої допомоги

Сполучені Штати ще не ухвалили рішення щодо надання КНДР продовольчої допомоги, хоча вони дуже стурбовані ситуацією в цій країні, заявила в п'ятницю офіційний представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд.

За її словами, американська сторона вже вивчила продовольчу ситуацію в КНДР, проте поки продовжує її оцінювати. У питанні надання гуманітарної допомоги США необхідно враховувати кілька факторів і мислити глобально. В даний час американська сторона надає підтримку відразу декільком регіонам світу, включаючи Африканський Ріг, передає "Сіньхуа".

США повинні домогтися удосконалення механізму контролю над наданням продовольчої допомоги, підкреслила Нуланд. Вона також зазначила, що ситуація в КНДР змінюється, тому Вашингтон продовжить її оцінювати і проводити консультації з міжнародним співтовариством.

Американська адміністрація в березні 2009 р. згорнула програму з надання продовольчої допомоги КНДР. Офіційні представники США в травні поточного року здійснили візит в республіку для ознайомлення зі сформованою там обстановкою у сфері продовольства.