ua en ru

Держдеп США розкритикував рішення влади України відключити російські канали

Державний департамент США розкритикував рішення влади України відключити російські телеканали.

Державний департамент США розкритикував рішення влади України відключити російські телеканали. Про це 27 березня під час брифінгу повідомила прес-секретар Держдепартаменту США Марі Харф, передає прес-служба Держдепу.

"Ми закликали уряд України вирішити цю ситуацію швидко і проявити особливу обережність для захисту основних свобод, включаючи свободу засобів масової інформації. Очевидно, що це дуже важливо для нас. Це означає забезпечення функціонування справедливих стандартів і покарань, ґрунтуючись на чіткі правові порушення, а не на безпосередній зміст трансляцій", - зазначила Харф.

Харф підкреслила, що США розуміють побоювання українців щодо "пропагандистської кампанії, проведеної Росією", але є інші методи боротьби з цим явищем.

"Проте, ми вважаємо, що кращим способом боротьби з такого роду дезінформацією, є поширення правди, а не обмеження свободи слова", - зазначила вона.

Нагадаємо, 25 березня Окружний адміністративний суд м. Києва виніс рішення, згідно з яким в Україні має бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів , зокрема "Перший канал", "РТР-Планета", "Росія-24", "НТВ-Мир". Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.