ua en ru

Держдеп США: Спроби Вашингтона знайти точки дотику з президентом Сирії надалі робитися не будуть

Спроби США знайти точки дотику з президентом Сирії Башаром Ассадом, а також зробити його уряд гідним партнером у регіоні надалі робитися не будуть. Про це повідомила представник Державного департаменту США Вікторія Нуланд. Вона зазначила, що Вашингтон протягом двох років намагався налагодити контакт з главою Сирії Башаром Асадом, однак тепер не може бути жодних контактів з урядом, який вбиває невинних людей. Вона уточнила, що США неодноразово пропонувало допомогу Ассаду з 2009 р., проте він відмовлявся від неї.
За словами Нуланд, існує обмежене число дій, які США готові вживати відносно влади, що порушують цивільні права своїх жителів.
Нагадаємо, Рада Безпеки ООН протягом трьох місяців утримувався від заяви з приводу обстановки в Сирії, де, починаючи з березня 2011 р., проходять масові антиурядові виступи. Проте після подій в м. Хама, де в останні дні липня, за інформацією опозиційних активістів, у ході придушення антиурядових виступів було убито близько 150 осіб, Рада Безпеки ООН офіційно засудила відкрите порушення прав людини та застосування зброї проти мирних жителів. За даними сирійських правозахисних груп, з початку масових акцій протесту армією і поліцією в Сирії було убито близько 2,6 тис. чоловік.