ua en ru

Держдеп США підтвердив висилку владою Білорусі американських дипломатів

Держдеп США підтвердив висилку владою Білорусі американських дипломатів Фото: прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс (usembassy.gov)

США отримали від влади Білорусі повідомлення про висилку американських дипломатів і технічних співробітників з посольства в Мінську. У Держдепартаменті висловили розчарування цим рішенням, але про відповідні заходи не повідомили.

Про це в ході брифінгу заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

"Сьогодні Білорусія інформувала США, що вона вводить нові обмеження на чисельність американського дипломатичного і технічного персоналу в нашому посольстві в Мінську", - сказав він.

За його словами, ці заходи набирають чинності з 13 червня. Прайс також нагадав, що США 28 травня оголосили про відновлення з 3 червня санкцій проти дев'яти підприємств Білорусі. "Це було зроблено у відповідь на все частіші репресії білоруської влади проти власного народу", - уточин він.

Представник Держдепу висловив розчарування рішенням білоруської влади, а також станом відносин Вашингтона і Мінська.

Про заходи у відповідь на висилку американських дипломатів Прайс нічого не сказав. Він зазначив, що посол США в Білорусі Джулі Фішер, що знаходиться за межами країни, продовжить підтримувати демократичні прагнення білоруського народу і взаємодіяти з продемократичним рухом, ЗМІ, студентами та іншими членами громадянського суспільства.