ua en ru

Держдеп попередив про загрози терактів проти США і західних інтересів у ЄС

Держдеп попередив про загрози терактів проти США і західних інтересів у ЄС Фото: Держдеп США

Держдеп випустив прес-реліз про глобальні терористичні загрози

Державний департамент США випустив нову версію прес-релізу про глобальні терористичні загрози, в якому заявив, що громадяни США можуть піддатися атакам ісламістів в Європі, на Близькому Сході, в Північній Африці і в Азії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держдепу.

"За наявною інформацією, "Ісламська держава", "Аль-Каїда", афілійовані з ними організації та інші терористичні групи продовжують підготовку терактів проти США і західних інтересів у Європі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві вважають, що небезпека для громадян США буде підвищуватися через повернення на батьківщину європейців, раніше воювали в Сирії і Іраку на боці ісламістів.

У Держдепі також зазначили, що агресія терористів стосовно ЄС і США обумовлена проводиться коаліцією операцією проти "Ісламської держави" в Сирії і Іраку. На думку дипломатів, ісламісти мають намір завдати удари.

При цьому підкреслюється, що особливу небезпеку для американців представляють Близький Схід, Північна і Західна Африка, ЄС і Південна, Центральна Азія, де проти громадян США можуть використовуватися як звичайні озброєння, так і зброя масового ураження. Загроза стосується приватних осіб і навіть офіційних делегацій США.

Нагадаємо, Комітет з громадянських свобод схвалив проект правил Європейського союзу щодо обміну та захисту даних (Passenger Name Record, PNR) пасажирів, які летять в ЄС, і використання їх у боротьбі з тероризмом і транснаціональною злочинністю.