ua en ru

ДержНС створила штаб для ліквідації наслідків погіршення погоди в Україні

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) створила штаб для ліквідації наслідків погіршення погоди в країні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) створила штаб для ліквідації наслідків погіршення погоди в країні. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший заступник Держнс Анатолій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще 4 листопада був затверджений план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду. У відповідності з цим планом сформовано міжвідомче групування сил від Держнс, Міноборони, МВС, Мінінфраструктури та Мінрегіону та Міненерговугілля загальною чисельністю більше 39 тис. осіб і 11 тис. одиниць основної техніки, які розподілені по 9 районах оперативного реагування", - розповів Бойко.

За його словами, аналогічний план розроблений в АР Крим і в інших українських регіонах, в Києві та Севастополі з урахуванням характерних для областей загроз.

Бойко зазначив, що ще в жовтні були проведені спеціальні навчання з підготовки до реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду, до яких залучалися понад 16 тис. осіб і 5,5 тис. одиниць техніки.