ua en ru

Держбюджет-2020: на аеропорт Дніпра виділять мільярд гривень

Держбюджет-2020: на аеропорт Дніпра виділять мільярд гривень Ілюстративне фото (dnk.aero)

Рада прийняла бюджет за основу з правками про виділення мільярда на аеропорт

У проекті держбюджету на 2020 рік, за який Верховна рада сьогодні проголосувала в першому читанні за основу, враховані правки про виділення коштів на реконструкцію аеропорту в Дніпрі. Про це повідомляє РБК-Украиина.

Як відомо, у поправках закладено 1 млрд гривень на будівництво Міжнародного аеропорту "Дніпро".

Про підтримку авіасполучення для дніпрян говорив під час свого першого візиту в Дніпро президент Володимир Зеленський. "Ми зробимо і допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт", - сказав президент в липні цього року.

Намір не залишати Дніпро без нормального аеропорту глава держави підтвердив ще раз 10 жовтня під час прес-марафону. "Відповідь одна: ми будемо будувати в Дніпрі аеропорт. Нічого не відкладається. У 2020 ми будемо будувати аеропорт і не тільки в Дніпрі", - сказав він.

Після внесення поправок в проект бюджету гроші на ЗПС з'явилися.

"Бюджетний комітет Верховної ради вніс окремим рядком у законопроект держбюджету-2020 програму проектування і будівництва Міжнародного аеропорту "Дніпро". На неї заплановано 1 мільярд гривень. Тобто це те, що обіцяв Дніпропетровщині президент", – написав у середині жовтня на сторінці у ФБ нардеп Сергій Демченко.

Гроші, які закладені в проекті бюджету для аеропорту Дніпра — 1 мільярд гривень, держава має витратити на злітну смугу і радіомаячну систему. Будівництвом терміналу займеться інвестор — власник групи DCH Олександр Ярославський. Про це 3 жовтня цього року говорили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

Держбюджет-2020: на аеропорт Дніпра виділять мільярд гривень

Проект з будівництва нового аеропорту буде реалізований у форматі приватно-державного партнерства. Планується, що Ярославський побудує сучасний термінал і VIP-термінал, а держава — злітну смугу.

Інвестиції DCH складуть близько 70 млн доларів, а держава повинна вкласти близько 3 млрд грн.

Роботи в Міжнародному аеропорту "Дніпро" повинні початися вже в 2020 році - як тільки держава виділить перший мільярд гривень на будівництво злітно-посадкової смуги. Новий аеропорт відкриють на землях запасу поруч з діючим.