ua en ru

Державіаслужба оскаржить рішення суду, яке дає преференції МАУ

Державіаслужба оскаржить рішення суду, яке дає преференції МАУ Фото: літак авіакомпанії МАУ

Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Державіаслужбу не враховувати заборгованість МАУ при отриманні маршрутів

Державна авіаційна служба України оскаржує рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким забороняється враховувати заборгованість ПРАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" за надання прав на експлуатацію повітряних ліній. Про це повідомляє прес-служба Госаваислужбы.

Наголошується, Окружний адміністративний суд Києва 26 травня 2016 року задовольнив клопотання про забезпечення адміністративного позову ПРАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", що зобов'язав Державіаслужбу не враховувати заборгованість цього авіаперевізника за надання прав на експлуатацію повітряних ліній.


"Таке рішення створює необґрунтовані преференції одній авіакомпанії, яка не зацікавлена в прозорій процедурі отримання всіма учасниками ринку прав на експлуатацію повітряних ліній. Тому відомство оскаржує рішення суду в установленому порядку", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 17 травня вступили в силу зміни до порядку надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній, що спростили доступ до ринку і забезпечили рівні умови для всіх авіаперевізників.

Нагадаємо, 23 травня авіакомпанія МАУ звернулася в суд зі спробою визнати документ незаконним. Попереднє судове засідання призначено на 6 червня.