ua en ru

У Черкаській області держаудитори забезпечили відшкодування 23,9 млн гривень втрат

У Черкаській області держаудитори забезпечили відшкодування 23,9 млн гривень втрат Фото: 4 посадові особи звільнені із займаних посад за результатами аудиту (РБК-Україна)

За вчинені фінансові порушення 126 посадових осіб притягнені до адміністративної відповідальності

Фахівці управління Північного офісу Державної аудиторської служби України в Черкаській области протягом січня-липня 2017 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 23,9 млн грн. Про це повідомляє сайт Держаудитслужби.

"За результатами ревізій, перевірок державних закупівель місцеві органи виконавчої влади, керівники підприємств, установ та організацій прийняли 45 управлінських рішень. За матеріалами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 15 досудових розслідувань.За вчинені фінансові порушення 126 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 41 - до дисциплінарної та матеріальної, 4 посадові особи звільнено із займаних посад", - розповіли в Держаудитслужбі.

У 140 випадках до установ, де виявили порушення, застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань, зменшення бюджетних призначень.

У відомстві заявили, що для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслані відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 126,9 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом січня - червня 2017 співробітники Держаудитслужби в Тернопільській області за результатами аналізу інформації, оприлюдненої в електронній системі публічних закупівель, виявили порушення при проведенні 40 закупівель на загальну суму майже 800 млн гривень.