ua en ru

Держаудит наступного тижня перевірить фінансову діяльність УЗ, - Омелян

Держаудит наступного тижня перевірить фінансову діяльність УЗ, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Глава МІУ заявляє про погіршення фінансових показників "Укрзалізниці"

Державна аудиторська служба України наступного тижня перевірить фінансову діяльність ПАТ "Укрзалізниця". Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Державна аудиторська служба України, яка за дорученням прем'єр-міністра з наступного понеділка починає перевірку фінансово-господарської діяльності УЗ, з легкістю підтвердить наведені мною факти", - прокоментував Омелян свої розрахунки, які показують тенденцію погіршення реальних фінансових показників підприємства.

Зокрема, за його словами, реальні фінансові показники УЗ (EBITDA) за I півріччя 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 впали на 11% (-1,1 млрд гривень). Фактичний показник чистого збитку за I півріччя 2017 року становить 4,93 млрд гривень, що гірше ніж в аналогічному періоді 2016 року на 1,14 млрд гривень.

Завжди знав, що коли сідаєш за стіл грати в покер (виправляє на "рокер") із шулерами, треба уважно дивитися за їх руками...

Опубліковано Volodymyr Omelyan 3 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше глава УЗ Войцех Балчун заявив, що чистий прибуток "Укрзалізниці" з початку року зріс майже на 4 млрд гривень. При цьому витрати зросли на 1,7 млрд гривень (+ 4,7%).