ua en ru

Чистий прибуток "Укрзалізниці" з початку року зросла майже на 4 млрд гривень

Чистий прибуток "Укрзалізниці" з початку року зросла майже на 4 млрд гривень Фото: Войцех Балчун (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Інвестиції "Укрзалізниці" зросли на 180%

З початку 2017 року чистий прибуток публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" зросла на 3,9 млрд гривень, а інвестиції зросли на 180%. Про це повідомляє керівник ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун у своєму Facebook.

При цьому витрати зросли на 1,7 млрд гривень (+ 4,7%). Як наслідок, консолідований чистий прибуток склав 122, 5 млн гривень, що на 3,9 млрд гривень більше, ніж у першому півріччі 2016 року.

Зазначимо, що анологічно період 2016 року "Укрзалізниця" закінчила зі збитками в сумі 3,8 млрд гривень.

За словами Балчуна, поліпшення стосується як фінансово-економічних показників, так і показників виробничої ефективності, зокрема, тривають рости базові показники обсягів перевезень аналогічного періоду попереднього року.

Так, вантажообіг склав 94,9 млрд тонно-кілометрів (+6,1%), в тому числі транзитні перевезення більш 732 млн тонно-кілометрів (+ 7,5%), а пасажирооборот 13,8 млрд тонно-кілометрів (+6,9%).

Так, доходи компанії зросли на 5,6 млрд і становили 35,3 млрд гривень. (+ 17,6%). При цьому, обсяг капітальних інвестицій склав 3,4 млрд гривень, що на 180% більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, ПАТ "Укрзалізниця" придбає термінали Bloomberg і Reuters, що дозволить компанії торгувати валютою, акціями на фінансовому ринку.