ua en ru

Держаудит звинувачує "Нафтогаз" в невиконанні своєї основної функції

Держаудит звинувачує "Нафтогаз" в невиконанні своєї основної функції Фото: "Нафтогаз" звинувачують у марнотратстві (minenergo.com)

Також НАК витрачає "непомірні" суми на утримання апарату

Державна аудиторська служба заявляє про те, що НАК "Нафтогаз України" регулярно не виконує свою основну функцію - забезпечення потреби виробників теплоенергії природним газом у встановлених урядом обсягах. Про це заявила глава служби Лідія Гаврилова, передає Finclub.

"На сьогодні це підприємство потужно працює. Платить податки і виконує свої фіскальні функції... Основними проблемами, які були виявлені під час ревізії, є: компанія системно не виконує такі функції як забезпечення потреби виробників теплоенергії природним газом в обсязі понад 1 млрд м. куб.", - заявила Гаврилова.

Крім того, результати аудиторської перевірки показали, що порівняно з приватними компаніями, в 2016 році, НАК здобув найменший обсяг газу з 1998 року. При цьому приватні компанії збільшили свою здобич у 9 разів.

Також, на думку Госаудита, компанія витрачає необґрунтовано великі кошти на забезпечення роботи свого апарату – близько 3 млрд гривень.

І, нарешті, "Нафтогаз" залишає у своєму розпорядженні близько 70% доходу, отриманого від "Газпрому" за транзит газу, але при цьому не перераховує їх ПАТ "Укртрансгаз".

Нагадаємо, у вересні "Нафтогаз" оголосив відкриті торги на проведення аудиту фінзвітності.