ua en ru

Держагентство з енергоефективності і енергозбереження розробило 600 проектів за 2011 рік,- Пашкевич

З моменту початку дії програми енергоефективності в Держагентстві енергоефективності та енергозбереження було розроблено близько 400 проектних пропозицій щодо впровадження енергоефективних проектів. За 2011 рік в Держагентстві було представлено близько 600 проектів, 178 з яких супроводжуються робочою документацією.
Про це на сьогоднішньому брифінгу в Кабінеті міністрів заявив голова Держагентства з енергоефективності і енергозбереження Микола Пашкевич, передає кореспондент РБК-Україна.
"На момент початку дії програми енергоефективності в нашому агентстві було розроблено близько 400 проектних пропозицій щодо впровадження енергоефективних проектів, наданих нам від регіонів. Це було на початку дії нашого уряду, в квітні минулого року. На початок цього року нам було представлено зміст близько 600 проектів, 178 з яких супроводжується робочою документацією",- сказав Пашкевич.
Він упевнений, що такі показники свідчать про розповсюдження передових технологій, а також дозволяють сподіватися на поліпшення існуючих досягнень у сфері енергозбереження та енергоефективності.
Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив сумнів у необхідності існування в Україні Державного агентства з енергоефективності, відзначивши, що "досі між прекрасними вітчизняними розробками і споживачами - глухий паркан", оскільки багато підприємств, які подають свої розробки в дану структуру, не отримують жодної конструктивної реакції".