ua en ru

Міськрада Тернополя постановила разом з державним піднімати червоно-чорний прапор

Міськрада Тернополя постановила разом з державним піднімати червоно-чорний прапор Фото: Сергій Надала (rada.te.ua)

Таке рішення прийнято у відповідь на заборону "бандерівської ідеології" у Польщі

Міська рада Тернополя постановила разом з державним піднімати на державних будівлях та комунальних установах червоно-чорний прапор під час усіх урочистих та святкових заходів. Про це йдеться у повідомленні на сайті міськради.

Як зазначається, рішення щодо червоно-чорного прапору, який є сімовлом ОУН-УПА, було прийняте сьогодні, 2 лютого 2018 року, з ініціативи міського голови Сергія Надала як відповідь на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології".

Як зазначив Надала, Польща, незважаючи на ухвалення такого закону залишиться партнером Тернополя.

"Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами. Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно затверджуємо на міському рівні пошану до наших Героїв і їх вклад у боротьбу за Незалежність України", - зазначив Надала.

Нагадаємо, польський Сенат у ніч на 1 лютого 2018 року без поправок прийняв скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальну відповідальність за так звану "бандерівську ідеологію".