ua en ru

Гірники Житомирської обл. вимагають пояснень від облради щодо призупинення роботи на кар'єрах

Гірники Житомирської області вимагають пояснень від обласної ради щодо призупинення роботи на кар'єрах, а відповідно затримки заробітних виплат. Про це заявили члени трудових колективів.

Зокрема, як наголошується, днями діями Житомирської обласної ради був викликаний справжній економічний колапс на дев'яти місцевих підприємствах з виробництва та видобутку щебеню. У зв'язку з цим працівники вимагають пояснень від керівництва, чому масово припинена робота на кар'єрах по всій області, а відповідно затримана заробітна плата.

Керівники підприємств пояснюють, що ситуація створена штучно, в результаті економічних інтересів окремих представників місцевої влади. Так, раніше було прийнято рішення сесії про заборону використання промислової вибухівки "Ера", завдяки якій видобувається гірська продукція.

Як наголошується, цю вибухівку розробили на державному підприємстві "НВО" Павлоградський хімічний завод" з урахуванням усіх екологічних та радіаційних норм. У той же час, в Житомирській області приватна компанія "Юнігран-сервіс" пропонує альтернативну вибухівку власного виробництва.

Як зазначено в заяві керівників і трудових колективів, на сесії Житомирської обласної ради рішення про заборону на використання вибухівки марки "Ера" на кар'єрах приймалося на основі рекомендацій постійної комісії, яку очолює депутат, директор компанії "Юнігран" Сергій Диняк. Підписанти також вважають, що ПРАТ "Західукрвибухпром" приймає участь у дискредитації вибухівки "Ера", так як вона конкурує з іншими вибуховими речовинами цього підприємства

Місцеві підприємці обурені ігноруванням зі сторони влади інтересів ряду провідних підприємств України, саме перед виборами: ТДВ "Коростенський щебзавод", ТДВ " ТК "Коростенський щебзавод", ТОВ "Техрозробка", ТОВ "Бехівский гранітний кар'єр", ТОВ "Труд", ТОВ "Новогородецький кар'єр", ТОВ "Гулянецький щебзавод", "Бехівський спеціалізований кар'єр", ТДВ "Березівський кар'єр".

Гірники Житомирської обл. вимагають пояснень від облради щодо призупинення роботи на кар'єрахГірники Житомирської обл. вимагають пояснень від облради щодо призупинення роботи на кар'єрахГірники Житомирської обл. вимагають пояснень від облради щодо призупинення роботи на кар'єрахГірники Житомирської обл. вимагають пояснень від облради щодо призупинення роботи на кар'єрах