ua en ru

Горбатюк заявив, що справи по розгону студентів на Майдані не розглядаються

Горбатюк заявив, що справи по розгону студентів на Майдані не розглядаються Фото: Сергій Горбатюк

Справи за епізодами розгону студентів на Майдані не мають вироків

Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що на сьогодні по подіям 30 листопада 2013 року відкрито десятки виробництв, але справи за ними не мають вироків. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Загалом на сьогодні повідомлено про підозру або направлено в суд - це 22 людини, яких слідство на підставі зібраних доказів вважає особами, які організували - це підозри колишньому президенту, колишньому голові РНБО, його заступнику, керівнику Міністерства внутрішніх справ, київської міліції, і виконавців - це командиру "Беркута" і безпосередньо бійцям", - розповів він

Він також зазначив, що обвинувальний акт стосовно колишнього голови КМДА Попова перебуває в суді.

Однак, за його словами, не можна стверджувати, хто саме вчинив злочин, оскільки вироків ні по одному з цих епізодів немає.

"І ще на сьогоднішній час у нас командир взводу, якому повідомлено про підозру, слідство теж йде до завершення, але слід зазначити, що цей чоловік, як був командиром взводу, так і залишається", - зазначив Горбатюк.

За його словами, ці справи судами не розглядаються, і ніяких гарантій того, що підозрювані не виїдуть з України - немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) спростувала повернення резиденції "Межигір'я" в державну власність.