ua en ru

Горбаля призначили членом Ради Нацбанку

Горбаля призначили членом Ради Нацбанку Фото: Василь Горбаль (facebook.com svobodnayaacademy)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада України призначила членом Ради Національного банку України Василя Горбаля. Народні депутати схвалили відповідний проект постанови №4077.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За постанову проголосували 249 нардепів.

"Звільнити Ричаківську Віру Іванівну з посади члена Ради Національного банку України у зв’язку із закінченням строку її повноважень. Призначити членом Ради Національного банку України Горбаля Василя Михайловича", - вказано у тексті постанови.

Горбаль був депутатом парламенту 4-6 скликань від Партії регіонів. Він також займав посаду члена Ради НБУ у 2003-2005 і 2007-2014 роки.

Нагадаємо, в травні колишній голова Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль подав декларацію на посаду керівника Державної аудиторської служби.

При цьому 27 квітня Горбаль уже подавав декларацію на цю посаду. Однак, як він повідомляв, йому відмовили через недостатній досвід.

Як писало РБК-Україна раніше, в 2014 році нардепи звільнили Михайла Гончарова, Василя Горбаля, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Петра Порошенка та Ігоря Прасолова з ради НБУ у зв'язку із закінченням терміну їх повноважень.