ua en ru

Google веде переговори про покупку Yelp за 500 млн дол.

Американський інтернет-гігант Google веде переговори про покупку онлайнового сервісу Yelp. За попередніми даними сума операції може скласти 500 млн дол., повідомляє Reuters.

В той же час, за непідтвердженою інформацією, ряд інвесторів виражає незадоволеність щодо потенційної операції і намагається перешкодити переговорам. На їх думку, Yelp слід було б зосередити зусилля на розвитку свого бізнесу - тоді вона могла б "продатися" гігантові за набагато вищою ціною.

Довідковий сервіс Yelp об'єднуючий елементи інформаційних дощок і соціальних мереж був запущений в 2004 р. З його допомогою користувачі можуть шукати інформацію про місцеві компанії, заходи, акції і спецпропозиції, а також залишати відгуки і обмінюватися думками про ту або іншу фірму з іншими відвідувачами ресурсу. Власники компаній можуть безкоштовно реєструватися на Yelp і самостійно розміщувати там інформацію про свої послуги і товари, завантажувати фотографії і відправляти повідомлення користувачів.

Основний дохід сервіс отримує від розміщення реклами. По даним на кінець листопада, за місяць ресурс відвідали більше 26 мільйонів людей. Об'єм інвестицій, отриманий Yelp від Benchmark Capital, DAG Ventures and Bessemer Venture Partners склав 30 млн дол.