ua en ru

Google виграла спір з Oracle на 9 млрд доларів

Google виграла спір з Oracle на 9 млрд доларів Фото: Oracle звинувачувала Google в незаконному використанні програмного забезпечення

У компанії Oracle вже повідомили, що мають намір оскаржити рішення суду присяжних

Компанія-власник Google виграла патентний спір з розробником програмного забезпечення Oracle. Остання звинуватила Google в тому, що вона незаконного використовувала програмне забезпечення, і вимагала 9 млрд доларів компенсації, повідомляє Reuters.

Суд присяжних одноголосно відмовив Oracle у присудженні заявленої компанією компенсації. Також суд ухвалив, що Google використовувала програмне забезпечення Java, розроблене Oracle, на основі положень про добросовісне використання, передбаченим законодавством про авторське право".


В компанії Oracle вже повідомили, що мають намір оскаржити рішення суду присяжних.

"Ми твердо переконані, що Google розробила Android незаконно, копіюючи основні технології Java для стрімкого просування на ринок мобільних пристроїв", - сказав генеральний радник Oracle Доріана Дейлі.

Alphabet у своїй заяві назвав винесений вердикт "перемогою для Android, для всіх фахівців Java і розробників програмного забезпечення, які покладаються на відкриті і вільні мови програмування для створення інноваційних споживчих продуктів".

Нагадаємо, чистий прибуток Oracle за дев'ять місяців впав на 15% - до 6,09 млрд доларів.