ua en ru

Google підтвердив намір вивести своїх інженерів з російських філій

Компанія Google офіційно підтвердила інформацію про те, що збирається перевести своїх інженерів з російських філій на роботу в інші регіони.

Компанія Google офіційно підтвердила інформацію про те, що збирається перевести своїх інженерів з російських філій на роботу в інші регіони, передає BBC.

При цьому в Google підкреслили, що компанія "як і раніше прихильна" до своїх користувачів в Росії, а випадки переведення співробітників з інших країн траплялися і раніше.

Google відмовився повідомити, скільки співробітників будуть порушені цим рішенням.

За інформацією the Wall Street Journal, компанія залишить деякі відділи, включаючи відділ продажу, маркетингу і підтримки в своєму офісі в Росії

"Ми глибоко віддані нашим російським користувачам і клієнтам, і у нас є спеціальна команда Росії, яка працює, щоб їх підтримати", - йдеться в заяві компанії.

Влітку Держдума Росії прийняла законопроект, що зобов'язує іноземні інтернет-компанії розміщувати персональні дані російських користувачів тільки на серверах на території Росії. Критики відзначали в законі спробу запровадити цензуру в Інтернеті, оскільки закон дасть уряду повноваження блокувати сайти, які відмовилися підкоритися.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Google вирішив вивести з Росії технічну службу.