ua en ru

Google помилково роздобув особисті дані користувачів з різних країн.

Google помилково роздобув особисту дану безліч користувачів з різних країн. Це сталося під час роботи по збору інформації для проекту цієї компанії Street View. У процесі у розпорядженні Google виявилися безліч електронних адрес користувачів, а також паролі до них, передає радіостанція Europe1, повідомляє РБК. Влада низки країн проводять розслідування обставин здобуття компанією цієї інформації.
Проект Google Street View, який дозволяє дивитися панорамні види вулиць різних міст, був запущений в 2007 р. Зараз з його допомогою можна дивитися вулиці міст США, Великобританії, Франції, Чехії, Мексики, Італії, Канади, Японії і інших країн.
У травні 2010 р. вже стався скандал, пов'язаний з проектом Street View. Тоді автомобілі компанії Google, які об'їжджали і фотографували вулиці для цього проекту, нібито помилково зібрали базу даних SSID і MAC-адрес всіх Wi-Fi мереж, які потрапляють в зону доступу. Після цього компанія пообіцяла видалити зібрані за три роки дані "настільки швидко, наскільки можливо", а також негайно припинити збір інформації WiFi-мереж за допомогою машин Street View.