ua en ru

Google очікує схвалення угоди про продаж Motorola Mobility компанії Lenovo

Компанія Google очікує, що влада США схвалить операцію з продажу компанії з виробництва смартфонів Motorola Mobility китайської компанії Lenovo.

Компанія Google очікує, що влада США схвалить операцію з продажу компанії з виробництва смартфонів Motorola Mobility китайської компанії Lenovo. Таку заяву зробив голова ради директорів Google Ерік Шмідт, повідомляє Reuters.

Виступаючи на заході, організованому дослідним центром Cato, Шмідт зазначив, що шанси на схвалення угоди Комітетом із закордонних інвестицій США "хороші". За його словами, на користь Lenovo може виступити "послужний список" компанії, в 2005 р. викупила підрозділ IBM по виробництву персональних комп'ютерів і перетворила його в успішне підприємство. Раніше в січні 2014 р. Lenovo за 2,3 млрд дол. придбала у IBM серверний бізнес на базі архітектури процесора х86.

Купівля Motorola Lenovo відкриє шлях на американський ринок мобільних пристроїв, де сьогодні домінують компанії Apple і Samsung. За умовами угоди, китайська компанія отримає також понад 10 тис. патентів на пристрої.

Продаж Motorola означає завершення амбітного проекту Google по виробництву власного мобільного телефону. Компанія, яка займала в період розквіту друге місце в галузі, до моменту угоди з Google володіла лише 2% ринку. Придбавши Motorola в 2012 р. за 12,5 млрд дол., Google відразу ж заявила про намір оптимізувати лінійку мобільних телефонів. У серпні 2013 р. компанія представила новий смартфон Moto X з можливістю персоналізації пристрою, проте проект виявився не дуже успішним.