ua en ru

Google виплатить Італії 306 млн євро після звинувачень у несплаті податків

Google виплатить Італії 306 млн євро після звинувачень у несплаті податків Фото: Google недоплатила Італії 306 млн євро податків

З компанії будуть зняті звинувачення у недоплаті податків з 2002 по 2006 рік

Alphabet Inc, материнська структура Google виплатить 306 млн євро податків, недоплачених до бюджету Італії у період з 2009 по 2015 роки. Про це повідомляє італійський портал Ansa Economia.

Як повідомляється, податкові органи Італії пред'явили Google претензії щодо недоплати податків з отриманої на її території виручки в розмірі понад 1 млрд євро і оформленої через ірландський підрозділ.

Після сплати, з компанії будуть зняті звинувачення в недоплату податків у період з 2002 по 2006 рік.

Багато європейських країн мають претензії до Google, стверджуючи, що компанія прагне скоротити обсяг податкових виплат, проводячи їх через Ірландію, де діє одна з найнижчих в ЄС ставок корпоративного податку.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, влада ЄС може накласти штраф на компанії Facebook, Twitter і Google за порушення прав користувачів.

зокрема, у листах, направлених керівництву компаній, що Євросоюз вимагає від Facebook, Twitter і Google змінити угоди про користування соціальними мережами, оскільки вони порушують встановлені в Європі права користувачів.