ua en ru

Влада ЄС може оштрафувати Facebook, Twitter і Google

Влада ЄС може оштрафувати Facebook, Twitter і Google Фото: влада ЄС може оштрафувати Facebook, Twitter і Google

Facebook, Twitter і Google може оштрафувати за порушення прав користувачів

Влада ЄС може накласти штраф на компанії Facebook, Twitter і Google за порушення прав користувачів. Про це повідомляє Reuters.

Так, в ЄС вимагають від Facebook, Twitter і Google змінити угоди про користування соціальними мережами, оскільки вони порушують встановлені в Європі права користувачів. Листи з попередженнями були направлені керівництву компаній ще в грудні.

Повідомляється, що в числі претензій була вимога передбачити розгляд позовів користувачів в судах Каліфорнії, де зареєстровані компанії. Крім того, в ЄС зажадали змінити підхід компаній до спонсорського контенту і передбачити право споживачів розірвати угоду про користування соцмережами.

Як повідомляється, на цьому тижні представники компаній обговорили висунуті умови з профільними відомствами ЄС. Протягом місяця Facebook, Twitter і Google повинні будуть змінити умови використання соціальних мереж. В іншому випадку, на них буде накладено штраф.

Також у квітні 2016 року Єврокомісія звинуватила Google в порушенні антимонопольного законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці компанії Check Point виявили в веб-версії месенджерів WhatsApp і Telegram уразливості безпеки, які дозволяють зловмисникам отримувати доступ до аккаунту жертви.