ua en ru

Google дає дозвіл стороннім застосункам збирати інформацію з листів користувачів

Google дає дозвіл стороннім застосункам збирати інформацію з листів користувачів Ілюстративне фото (flickr.com/Ben Nuttall)

Представник компанії заявила, що розробники досі можуть обмінюватись даними користувачів

Представники корпорації Google розповіли, що дозволяють розробникам сторонніх застосунків проводити аналіз й ділитись отриманою інформацією від листів користувачів у поштовій службі компанії Gmail. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ця інформація прозвучала від представників компанії у листі, який адресований сенаторам США, що запитували у Google про можливий витік особистих даних користувачів.

В листі сказано, що компанія досі дозволяє стороннім розробникам у своїх застосунках проводити сканування й аналіз листів користувачів, хоча компанія відмовилась від цього ще минулого року.

"Розробники можуть обмінюватися даними користувачів з іншими розробниками, якщо вони відкрито розповідають користувачам про те, як використовують їхні дані", - повідомила віце-президент з публічної політики Google Сьюзен Молінарі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Google купує дані Mastercard, щоб зв'язати покупки і рекламу. Компанія заплатила мільйони доларів за відомості про офлайн-покупки американських власників карт Mastercard.