ua en ru

Гонтарєва: Україна втратить близько 50 млрд рахунків у разі введення санкцій проти російських банків

Гонтарєва: Україна втратить близько 50 млрд рахунків у разі введення санкцій проти російських банків Фото: Валерія Гонтарєва

На сьогодні 26 млрд рахунків наших комерційних клієнтів і 22 млрд рахунків фізичних осіб знаходяться в РФ

Україна втратить 26 млрд рахунків наших комерційних клієнтів і 22 млрд рахунків у разі введення санкції проти російських банків. Про це під час виступу з трибуни Верховної Ради заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва, передає 112 Україна.

Так, Гонтарєва підкреслила, що в Україні не працюють російські банки, а українські банки з російським капіталом, і їх три, в них працюють куратори від НБУ. Вони пройшли стрес-тести регулятора, і з боку Нацбанку немає до них претензій.

"Немає нічого такого, щоб вони не повертали кошти, або не вчасно оплачували, нічого немає. Тому рішення РНБО щодо банків, якщо розуміти, що з боку регулятора немає питань, але кожен повинен розуміти, що на сьогодні 26 млрд рахунків наших комерційних клієнтів і 22 млрд рахунків фізичних осіб знаходяться там", - пояснила вона

Разом з тим, вона зазначила, що якщо буде рішення РНБО щодо цих банків щодо санкцій, ми будемо його виконувати

Нагадаємо, раніше Гонтарєва заявила, що одним із ситуативних чинників, який стимулює нестабільність курсу гривні, є політична нестабільність.