ua en ru

Гонтарєва вважає "реалістичним" закладений в бюджет-2017 курс гривні

Гонтарєва вважає "реалістичним" закладений в бюджет-2017 курс гривні Фото: Гонтарєва назвала реалістичним курс гривні в бюджеті-2017

Два роки тому НБУ перейшов на гнучке курсоутворення

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва вважає "реалістичним" закладений до державного бюджету на 2017 рік курс гривні. Про це вона сказала в ефірі програми "Факти тижня" на телеканалі ICTV.

"Курс, закладений в бюджет - зовсім реалістичний... Ми дуже активно працюємо і з міжнародними організаціями, і з нашим Міністерством фінансів, і з Міністерством економічного розвитку. Тому всі ці цифри ми обговорюємо, і тому однозначно - це реалістичний курс", - заявила Гонтарєва , відповідаючи на питання про реалістичність курсу 27,2 гривні за долар у наступному році.

Вона нагадала, що два роки тому НБУ перейшов на гнучке курсоутворення.

"Гнучке курсоутворення говорить нам про те, що давним-давно ми повинні з вами перестати піклуватися про курс, а треба точно дивитися на наші показники інфляції", - підкреслила Гонтарєва, додавши, що з початку року показники інфляції в Україні склали 6,5% при прогнозованих 12% в 2016 році.

Нагадаємо, НБУ змінив методику розрахунку офіційного курсу гривні до долара США і інших валют. На сьогодні офіційний курс розраховувався як середньозважений курс продавців і покупців і відбивав курс по операціях між банками, банками і їх клієнтами, банками і НБУ, НБУ і його клієнтами. Однак з 1 листопада розрахунок буде включати тільки угоди між банками, а також банками і НБУ.