ua en ru

Гонконг обійде США в якості місця для розміщення акцій китайськими технологічними компаніями, - експерти

Все більше китайських технологічних компаній відмовляються від американського лістингу і проводять розміщення в Гонконзі. Там краще розуміють специфіку бізнесу китайських корпорацій, у США ж численні скандали зробили акції емітентів з КНР непопулярними серед інвесторів, зазначають експерти.

"Гонконг згодом обійде США в якості кращого місця для розміщення акцій китайськими технологічними компаніями", - цитує Bloomberg гендиректора пекінського інвестбанку China Renaissance Partners Бао Фана, який зараз працює з компаніями, які збираються вибрати Гонконзьку біржу як майданчика для лістингу.

Результат китайських корпорацій з США вже почався. З початку 2010 р. делістинг з американських торговельних майданчиків провели вже 18 компаній з КНР. Одна з причин результату - жорсткі вимоги, пропоновані до компаній, що торгуються на американських майданчиках.

"Я втомився від США. Harbin Electric з легкістю могла б розмістити свої акції в Гонконгу", - сказав Bloomberg гендиректор компанії Harbin Electric Ян Тяньфу.

Причина такої низької оцінки акцій китайських компаній в США частково пов'язана з тим, що деякі з них стали фігурантами скандалів навколо махінацій з фінансовою звітністю. З-за таких скандалів інвестори стали з недовірою ставитися до всіх китайських представників на біржах США.

"Американські інвестори зараз дуже обережні", - цитує Reuters директора з досліджень компанії China Venture Чі Вейдуна.