ua en ru

Гончарук: Україні необхідно активніше вирішувати питання "продуктової війни" з Росією

Україні необхідно вирішувати питання "продуктової війни" з Росією більш активно та на більш високому рівні. Про це в ході брифінгу заявив радник Президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Словесна риторика між відомством РФ і заявами українських чиновників (в питанні "продуктових торгових воєн") не дає зрозумілої відповіді, що там відбувається. Я думаю, що треба Кабінету міністрів втрутитися в цю ситуацію, може, на більш високому рівні, наприклад, заступника голови з економічних питань, віце-прем'єр-міністра. Потрібно займатися цим питанням більш активно ", - сказав радник Президента.

Крім того, на його думку, тривалі газові переговори можуть позначитися на міждержавних відносинах: "Я думаю, гірше ми їх не зробимо, але в деякій мірі стримуючим фактором для розвитку, можна припустити, вони стануть".

Нагадаємо, 8 січня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко закликав обмежити ввезення в Росію продуктів з Україною.
У свою чергу, прем'єр-міністр Україна Микола Азаров заявляв, що немає ніяких підстав для обмеження імпорту українських сирів та іншої молочної продукції на російський ринок.