ua en ru

Голландські експерти мають намір доставити в Торез уламки малайзійського Boeing

Голландські експерти мають намір доставити в Торез уламки малайзійського Boeing Джерело фото:twitter.com/Комсомольская правда
Експерти з Нідерландів мають намір доставити в Торез Донецької області зібрані біля села Грабово уламки розбитого 17 липня малайзійського пасажирського авіалайнера Boeing (рейс MH17).

Експерти з Нідерландів мають намір доставити в Торез Донецької області зібрані біля села Грабово уламки розбитого 17 липня малайзійського пасажирського авіалайнера Boeing (рейс MH17). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради безпеки Нідерландів.

"Збір уламків літака рейсу MH17 продовжено сьогодні вранці. Уламки будуть доставлені в Торез, де будуть занурені на поїзди. Потім вони будуть доставлені в Харків і, нарешті, Нідерланди", - йдеться в повідомленні.

Почали збір уламків голландські експерти 16 листопада. Рада безпеки Нідерландів доручив зібрати і транспортувати в Нідерланди уламки в рамках розслідування причин катастрофи рейсу MH17. Експерти мають намір реконструювати частину літака. Очікується, що операція з транспортування займе кілька днів в залежності від умов безпеки та інших факторів.

Нагадаємо, всі 298 чоловік, що знаходилися на борту рейсу MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули. Більшість пасажирів були громадянами Нідерландів.

Україна і країни Заходу заявляють, що літак був збитий російською ракетою, яка перебувала в руках сепаратистів на сході України. Росія заявляє, що ці звинувачення безпідставні.