ua en ru

Нідерланди розслідують інцидент в Гаазі з генералом боснійських хорватів, який випив отруту

Нідерланди розслідують інцидент в Гаазі з генералом боснійських хорватів, який випив отруту Фото: Слободан Пральяк (flickr.com icty)

Поліція з'ясовує, яким чином злочинець зумів пронести контрабанду отрути в зал Гаазького трибуналу

Після того, як на суді в Гаазі генерал боснійських хорватів Слободан Праляк випив отруту, внаслідок чого помер, голландська влада відкрили розслідування, передає ВВС.

Так, поліція з'ясовує, яким чином злочинець зумів пронести контрабанду отрути в зал Гаазького трибуналу, щоб убити себе під час трансляції апеляційного слухання.

Інцидент стався в четвер, 29 листопада, в Гаазі, де проходило засідання Міжнародного трибуналу по колишній Югославії, на якому розглядалася скарга хорватського генерала Слободана Праляка і ще п'яти боснійських хорватів, засуджених у 2013 році за військові злочини.

Не дивлячись на запевнення Пральяка в його невіносвоності, аппелляціонная комісія вирішила залишити в силі винесений раніше вирок - 20 років позбавлення волі. Пральяка визнали винним у вбивствах, тортурах і насильство по відношенню до мусульман. Обвинувачення стверджувало, що його дії були частиною плану по винищенню мусульман в самопроголошеній республіці Герцег-Босна в 1993-1994 роках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на суді в Гаазі генерал боснійських хорватів прийняв отруту. Почувши, що вирок залишається в силі, Пральяк заявив, що випив отруту, після чого зробив вигляд, що випив рідину з келиха. Його адвокат підтвердив, що це була отрута. Незабаром стало відомо про смерть підсудного.