ua en ru

Колишній командир боснійських хорватів Пральяк помер після прийому отрути на суді в Гаазі

Колишній командир боснійських хорватів Пральяк помер після прийому отрути на суді в Гаазі Фото: Слободан Пральяк (flickr.com/icty)

Слободан Пральяк помер після того, як прийняв отруту на засіданні військового трибуналу

Генерал боснійських хорватів Слободан Пральяк помер після того, як на засіданні військового трибуналу в Гаазі прийняв отруту, передає Associated Press.

"Хорватське державне телебачення повідомляє, що Слободан Пральяк помер після прийому отрути в суді з військових злочинів у Гаазі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на суді в Гаазі генерал боснійських хорватів прийняв отруту. Сьогодні трибунал розглядав його апеляцію на винесений у 2013 році вирок, згідно з яким він визнаний винним у геноциді боснійських мусульман і засуджений до 20 років позбавлення волі. Почувши, що вирок залишається в силі, Пральяк заявив, що прийняв отруту, після чого зробив вигляд, що випив рідину з келиха. Його адвокат підтвердив, що це була отрута.

Пральяка визнали винним у вбивствах, тортурах і насильстві щодо мусульман. Обвинувачення стверджувало, що його дії були частиною плану зі знищення мусульман у самопроголошеній республіці Герцег-Босна в 1993-1994 роках.