ua en ru

У Голландії суд залишив під вартою підозрюваних в отруєнні яєць пестицидами

У Голландії суд залишив під вартою підозрюваних в отруєнні яєць пестицидами Фото: яйця (pixabay.com/Couleur)

Суд ще на 2 тижні залишив під вартою двох підозрюваних у забрудненні яєць фіпронілом

В Голландії суд залишив під вартою двох підозрюваних в отруєнні яєць ще на 2 тижні. Про це повідомляє DW.

"Суд залишив під вартою 2 менеджерів компанії, яких підозрюють у свідомому застосуванні фипронила, що призвело до отруєння яєць. Фірма Chickfreind, яку очолювали підозрювані, займалася дезінфекцією курників", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глав компанії, одному з яких 24 роки, а іншому - 31 рік, підозрюють в незаконному використанні інсектицидів на птахофермах і птахофабриках, що призвело до забруднення шкідливим речовиною мільйонів яєць, які згодом потрапили в торговельні мережі кількох європейських країн.

"Вони поставили під загрозу громадське здоров'я, і є підозра, що вони знали, що речовина було заборонено", - йдеться в заяві суду.

Так, органи контролю якості продуктів в Нідерландах будуть перевіряти на вміст пестициду фіпроніла не тільки яйця, але і курятину. Заходи контролю стосуються лише кілька птахофабрик.

Наголошується, що збитки фермерів в результаті "яєчного скандалу" вже досягли 150 млн євро, і ця цифра ще може зрости. Збитки торговельних мереж оцінюється в десятки мільйонів євро.

Тим часом отруєні яйця виявили також у Південній Кореї. Яйця були виявлені на фермі поблизу Сеула, відзначили в міністерстві сільського господарство, не назвавши кількість забруднених яєць і скільки з них потрапили в торговельні мережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бельгії і Нідерландах правоохоронці провели обшуки по справі про заражених пестицидами яйцях. Повідомлялося, що в Нідерландах були затримані два менеджера клінінгової компанії, підозрюваної в незаконному використанні фипронила.