ua en ru

Goldman Sachs оштрафували на 110 млн доларів за маніпуляції на валютних ринках

Goldman Sachs оштрафували на 110 млн доларів за маніпуляції на валютних ринках Фото: логотип американського банку Goldman Sachs ( Goldman Sachs)

Фінансистів звинуватили у завданні збитків своїм клієнтам

Американські фінансові регулятори оштрафували Goldman Sachs Group Inc. На 110 млн доларів за порушення, допущені банком на валютному ринку і завдали шкоди його клієнтам. Про це йдеться в повідомленні Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк.

зокрема, Goldman Sachs виплатить по 54,75 млн доларів Федеральної резервної системи (ФРС) та Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк.

Регулятори стверджують, що в 2008-2013 рр. трейдери банку використовували електронні чат-руми, де обмінювалися інформацією з іншими учасниками з метою отримання більш високих прибутків на шкоду клієнтам банків.

"Некоректні дії дозволяли банкам і їх трейдерам нарощувати прибутку за рахунок виконання контрактів на шкоду клієнтам", - наголошується в повідомленні нью-йоркського регулятора.

Трейдери мали можливість коригувати ціни на певні цінні папери і допомагати трейдерам інших банків, надаючи їм конфіденційну інформацію про виставлені клієнтами заявках, стверджує регулятор.

Незважаючи на те, що в Goldman Sachs з 2001 року мали процедури контролю операцій на валютному ринку, питання про порушення не завжди піднімався, як вимагалося, що "допускало продовження некоректною активності".

Світові банки за останні роки заплатили штрафи у загальній складності на кілька мільярдів доларів за маніпуляції на валютному ринку.

Нагадаємо, Goldman Sachs у 2017 році в 1,7 рази скоротив чистий прибуток.