ua en ru

За рік на першій у світі екологічній біржі розміщені облігації на 63 млрд євро

За рік на першій у світі екологічній біржі розміщені облігації на 63 млрд євро Фото: обсяг розміщення "зелених" облігацій склав 63 млрд євро (luxembourgexchange.com)

Це 1% від загального обсягу розміщень на звичайній фондовій біржі Люксембургу

За рік на Люксембурзькій екологічній ("зеленій") біржі розміщено облігацій на суму 63 млрд євро. Про це йдеться у звіті про роботу майданчика за рік.

Як повідомляється, обсяг розміщення набагато перевищив аналогічний показник звичайної Люксембурзькій фондової біржі, розміщення на якій має стабільне зростання. Зелена біржа щодня отримує два-три запита від зацікавлених сторін, включаючи міністерства та юридичні фірми, які хотіли б випустити "зелені" облігації.

Сума 63 млрд євро становить 1% від обсягів розміщення звичайної біржі Люксембургу.

Варто відзначити, що обсяг світового ринку "зелених" облігацій у минулому році досяг 95 млрд доларів, а за підсумками поточного року може досягти вже 130 млрд доларів.

Люксембурзька "зелена" біржа (LGX) - створена в кінці вересня 2016 року Люксембурзькою фондовою біржею (LuxSE) перша в світі платформа для розміщення компаній, що інвестують в екологію та проекти по захисту навколишнього середовища.

Нагадаємо, Україна планує залучити інвестиції Датського інвестиційного фонду для країн, що розвиваються проекти "чистої" енергетики.