ua en ru

За рік кількість переселенців в Україні суттєво зменшилась

За рік кількість переселенців в Україні суттєво зменшилась Фото: в Україні зменшилась кількість переселенців

З липня 2016 року кількість внутрішніх переселенців в Україні зменшилася на 200 тисяч осіб

З липня 2016 року кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні зменшилася більше ніж на 200 тисяч. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Повідомляється, що зараз спостерігається тенденція до зменшення кількості внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в структурних підрозділах з питань соцзахисту населення.

"Так з липня минулого року загальна кількість ВПО зменшилася більше ніж на 200 тис. осіб. Це пов’язано як з поверненням людей на місця свого постійного проживання, внаслідок чого вони втрачають статус ВПО, так і з роботою, яка проводиться управліннями соцзахисту населення щодо упорядкування обліку ВПО, прийняття органами на місцях рішень щодо скасування довідок за наявності підстав, визначених статтею 12 Закону "Про забезпечення прав і свобод ВПО", - відзначають у Мінсоцполітики.

Також повідомляється, що за останніми даними управлінь соцзахисту населення, кількість вимушених переселенців в Україні становить 1 млн 584 тис. осіб або майже 1,3 млн сімей.

"Найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб зосереджена в Донецькій області - 528 тис., Луганській - 289,7 тис., Харківській - 196,7 тис., в Києві - 167 тисяч. Серед загальної кількості внутрішньо переміщених осіб - 806,6 тис. пенсіонерів, 57,6 тис. осіб з інвалідністю, 241 тис. дітей", - повідомляють в міністерстві.

Разом з тим людям, житло яких зруйноване через бойові дії на Донбасі, але які залишилися проживати в тому ж населеному пункті, а людей доволі багато, зокрема у Слов’янську, Красногорівці та інших населених пунктах на лінії зіткнення, не надають статус ВПО, і вони відповідно не отримують допомогу від держави. Міністрество працює над вирішенням цієї проблеми.

Нагадаємо, в МінАТО розповіли, як переселенці з Криму і Донбасу можуть отримати біометричні паспорти.