ua en ru

За рік із "Дніпропетровськгазу" звільнилося понад 11% кваліфікованих фахівців

За рік із "Дніпропетровськгазу" звільнилося понад 11% кваліфікованих фахівців Фото: газовики (104.ua)

Основною причиною скорочення штату є низький рівень заробітної плати

У ПАТ "Дніпропетровськгаз" середня заробітна плата майже на 20% менша, ніж в енергетичній галузі регіону. Через низький рівень оплати праці, за останній рік із компанії пішли майже півтисячі кваліфікованих фахівців. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Основною причиною скорочення штату є низький рівень заробітної плати. Нині в компанії залишаються відкритими 668 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій - слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового обладнання, електромонтери, водії і майстри.

На сьогодні, середній рівень заробітної плати в ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 28% менший ніж по енергетичній галузі України та майже на 20% менший середньої по енергетиці Дніпропетровщини. Так, у 2017 році середня зарплата працівників компанії становить 5800 грн. При цьому середня оплата праці в енергетиці області - понад 7100 грн. Через низьку заробітну плату в ПАТ "Дніпропетровськгаз" досвідчені фахівці переходять на більш оплачувану роботу.

"Сьогодні працівники нашої компанії, які працюють у складних умовах, виконують газонебезпечні роботи, ризикують життям та несуть відповідальність за безпечне газопостачання жителям області, отримують досить низьку заробітну плату, - говорить головний інженер ПАТ "Дніпропетровськгаз" Олександр Макаренко. – Для забезпечення стабільної роботи 18,23 тис. км розподільних газопроводів та вводів і розподіл блакитного палива майже 600 тисячам сімей регіону необхідні висококваліфіковані кадри. А через наднизьку зарплату ми продовжуємо втрачати професіоналів, що може призвести до колапсу газової галузі в регіоні".

За рік із "Дніпропетровськгазу" звільнилося понад 11% кваліфікованих фахівців

На сьогодні, єдиним джерелом фінансування ПАТ "Дніпропетровськгаз", враховуючи витрати на оплату праці, є тариф на послуги розподілу газу, який встановлюється держрегулятором НКРЕКП. Однак, зараз він тільки на 80% покриває необхідні витрати підприємства на забезпечення безаварійної роботи газових мереж і виплату заробітної плати працівникам.