ua en ru

ДПСУ не перевірятиме ЗМІ у передвиборний період 2012 р

На період проведення виборчої кампанії з виборів народних депутатів України всі графіки перевірок засобів масової інформації відмінено. Таке доручення підписав голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Олександр Клименко відповідно до рекомендацій Верховної Ради України щодо забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2012 р., повідомляє прес-служба ДПСУ.

Представники ЗМІ не включатимуться до плану-графіку проведення перевірок вже з другого кварталу. "Таким чином журналісти матимуть всі умови для об'єктивного та неупередженого висвітлення виборчої кампанії", йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України повинні відбутися 28 жовтня 2012 р. 17 листопада 2011 р. закон "Про вибори народних депутатів України" був прийнятий Верховною Радою. Законом передбачається встановити п'ятипроцентний прохідний бар'єр і змішану (пропорційно мажоритарну) систему. 225 депутатів обираються за пропорційною системою в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій і 225 депутатів обираються за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.