ua en ru

Платники податків України у 2011 р. задекларували доходів на 3,2 млнрд грн. більше - 21 млрд грн

Декларації про доходи 2011 року подали 607,7 тис. осіб. Це на 61,1 тис. більше, ніж минулого року - тоді про додатковий заробіток звітували перед податковими органами 546,6 тис. громадян. Про це під час брифінгу в Одесі повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко, передає прес-служба Державної податкової служби України.

За словами Захарченко, загалом платники задекларували доходів на 21 млрд грн. (минулого року - на 17,8 млрд грн). На сьогодні податкова служба опрацювала більше 70% поданих декларацій.
"Поточні результати опрацювання наданих відомостей свідчить, що найчастіше додаткові доходи громадяни отримують від продажу та оренди майна, в тому числі - нерухомості. Також значна частина доходів припадає на міжнародні операції з цінними паперами. Багато декларацій стосується отриманої спадщини чи подарунків", - повідомив Захарченко.
За його словами, з усіх декларантів тільки 183,4 тис. осіб подали документи про доходи для отримання податкового кредиту (на 4,4% менше, ніж торік).
Загалом за результатами декларування на даний момент нараховано до сплати 468,7 млн грн податків, до повернення - 117,9 млн грн.