ua en ru

ДПСУ: Кількість перевірок податковою інспекцією малих і середніх підприємств з початку року не збільшилася

Кількість перевірок податковою інспекцією малих і середніх підприємств з початку року не збільшилася. Про це заявив виконуючий обов'язки першого заступника голови Державної податкової служби України (ДПСУ) Сергій Лекарь, передає кореспондент РБК-Україна.
"За січень ми не спостерігаємо будь-яких негативних факторів. Ми йдемо до того, щоб зменшувати кількість перевірок і будемо зменшувати їх до мінімуму", - сказав С.Лекарь
За словами чиновника, для того щоб знизити кількість перевірок, інформація в податкову службу повинна надходити "гранично зрозумілою".
"Тому що у нас є платники податків, які не мають підтверджень походження товару, не вказують витрати. Якщо не відображаються витрати, значить хтось має ризик не висвітлювати свої доходи", - додає чиновник.
Перевірка доцільності підвищення цін на різні групи товарів на ринку, за словами С.Лекаря, здійснюється таким же чином - порівнюючи витрати і доходи підприємства.
"Наприклад, зараз йде певне зростання цін на певні продукти - продукти харчування та паливно-мастильні матеріали. Ми не контролюємо певні ціни і не можемо на них впливати, але повинен бути економічний показник ... Якщо є збільшення ціни, значить має бути збільшення виручки, значить має бути певне збільшення податкових зобов'язань або обгрунтування витрати, пов'язані з отриманням певного доходу ", - сказав С.Лекарь.