ua en ru

ДПС Києва: У 2011 р. бюджет міста отримав 99 млн грн від плати за ліцензії на торгівлю алкоголем і цигарками

У 2011 р. бюджет Києва отримав 99 млн грн від плати за ліцензії на торгівлю алкоголем і цигарками. Про це повідомила голова Комісії з проведення реорганізації Державної податкової служби (ДПС) у м. Києві, голова ДПС у м. Києві Ірина Носачова, повідомляє прес-служба відомства.

"Торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами у столиці знаходиться під постійним контролем працівників органів ДПС у Києві. Така особлива увага спричинена необхідністю не лише слідкувати за повнотою сплати відповідних податків але й потребою оберігати здоров'я киян та гостей міста від неякісних товарів підакцизної групи", - заявила Носачова.

За словами Носачової, протягом 2011 р. столичними податківцями було проведено 589 перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. За результатами проведеної роботи було виявлено 728 порушень чинного законодавства, що регулює обіг вказаних товарів. Найбільш масовими порушеннями стали продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які не містили марок акцизного податку (470 фактів) та торгівля цигарками за цінами вищими від максимальних роздрібних цін (59 фактів).

З поміж інших зловживань - відсутність наочної інформації про заборону куріння; продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку та оптово-роздрібна торгівля вказаними товарами без відповідної ліцензії. За виявленими порушеннями застосовано фінансових санкцій на суму 3 мільйони 103 тисячі гривень.

Загалом минулого року у Києві було оформлено 9 тис. 848 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, призупинено дію 771 ліцензії, анульовано 979.

Головний податківець столиці Ірина Носачова нагадала, що у новому році ставки акцизного податку та деякі збори наразі змінено.