ua en ru

ДПС Донецької області попередила незаконне відшкодування ПДВ на 30 млн грн

Співробітниками Державної податкової служби у Донецькій області проведені заходи щодо недопущення незаконного відшкодування з бюджету грошових коштів та зруйновано схему безпідставного завищення від'ємного значення ПДВ на 30 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДПС у Донецькій області.

Як повідомили у прес-службі, посадові особи одного з підприємств Донецької області намагались отримати бюджетне відшкодування ПДВ у сумі понад 30 млн. грн. за результатами експорту запчастин для літаків. Проведеним обстеженням товарно-матеріальних цінностей встановлено, що замість запчастин правопорушники намагались вивезти за митну територію України різні лабораторні прилади, які вже були у використанні, при цьому їх фактична вартість у декілька разів була нижчою, ніж задекларована у вантажно-митній декларації.

"Встановлено факт завищення суми заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 30 млн грн., - зазначив голова комісії з проведення реформування ДПС у Донецькій області, голова ДПС у Донецькій області Вадим Бондаренко. - У відношенні посадових осіб вказаного підприємства порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 191 КК України. У теперішній час триває слідство".