ua en ru

В ДМС розповіли, коли в Україні спаде ажіотаж довкола біометричних паспортів

В ДМС розповіли, коли в Україні спаде ажіотаж довкола біометричних паспортів Фото: безвізовий режим (twitter.com-UkrZaKordonom)

В ДМС зазначили, що ажіотаж має психологічний характер

Спад ажіотажу довкола отримання біометричних паспортів в Україні очікується через один-два тижні. Про це повідомив речник Державної міграційної служби України Сергій Гунько, повідомляє "Радіо Свобода".

"Зараз ми маємо поєднання двох факторів - ажіотаж, пов’язаний з "безвізом", і туристичний ажіотаж. Туристичний сезон щороку в цей період є піковим для оформлення закордонних паспортів. Туристична складова піде на спад вже за тиждень-два. І вже на початку серпня цієї туристичної складової не буде. Коли завершиться психологічна складова - важко прогнозувати. Але ми думаємо, що вже у серпні будемо мати суттєве полегшення ситуації", - сказав він.

Крім того, Гунько зазначив, що статистика перетину українцями кордону є меншою, ніж статистика оформлення закордонних паспортів.

"Цей ажіотаж має психологічні причини, психологічний характер. У будь-якому випадку - це тимчасове явище. Насамперед треба розуміти, що близько 12 мільйонів українців мають на руках закордонні паспорти, з них понад чотири мільйони - біометричні паспорти. За кордон виїжджає в рази менше", - розповів Гунько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже 40% українців вважають, що безвізовий режим з ЄС не вплине на поїздки за кордон.