ua en ru

ДМС попередила про видворення брата Саакашвілі, якщо той не виїде з України

ДМС попередила про видворення брата Саакашвілі, якщо той не виїде з України Фото: Давид Саакашвілі (1tv.ge)

Давид Саакашвілі повинен залишити територію України

Брат колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Давид повинен залишити територію України, інакше його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності. Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби у Facebook.

Як запевнили у відомстві, підстави для перебування брата Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року.

"Інформацію про законне скасування дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання Давида Саакашвілі поширив 16 квітня у соцмережах його брат Міхеїл. Відразу після скасування підстав для перебування в Україні згадана особа зобов'язана була залишити територію України, однак цього зроблено не було, що є проявом неповаги та порушенням українського законодавства", - йдеться в повідомленні.

За даними ДМС, 2 вересня "порушника було виявлено працівниками Нацполіції та доставлено до підрозділу міграційної служби".

"Після з'ясування всіх обставин перебування особи на території України та надання ним пояснень, працівниками міграційної служби було правомірно винесено рішення про примусове повернення. Відповідно до закону та ухваленого рішення, порушник повинен залишити територію України, тобто виїхати до будь-якої країни світу, в інакшому випадку його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності", - попередили в міграційній службі.

Міграційною службою тільки у серпні прийнято понад 1400 рішень про примусове повернення іноземців В Україні з міркувань...

Опубліковано Державна Міграційна Служба України 2 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в МВС повідомляли, що брату колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі Давиду ще в березні 2017 року анулювали дозвіл на проживання в Україні.